Continutul Principal

Mihaela Hunca, Pro Romania, cere explicatii Olgutei Vasilescu

Data: 7 noiembrie 2018

hunca-parlament

Deputatul Mihaela Huncă îi solicită explicaţii Olguţei Vasilescu, ministrul muncii, cu privire la reintegrarea pe piața muncii a românilor întorși din străinătate.

INTREBARE
Obiectul întrebării: reintegrarea pe piața muncii a românilor întorși din străinătate
Stimată doamnă Ministru,
În ultimii ani, au existat la nivelul aparatului guvernamental o serie de propuneri și proiecte menite să vină în ajutorul românilor care se întorc din străinătate. Anunțate cu mult fast mediatic, toate aceste propuneri fie s-au pierdut pe traseul legiferării, fie – în absența unui studiu de impact profesionist– i-au arătat foarte repede limitele. Cert este că astăzi românii care se întorc acasă se confruntă cu situații pe care cu mare dificultate reușesc să le gestioneze. În afara dificultății readaptării la caracteristicile societății românești, în afara marginalizării, în afara ostilității cu care sunt primiți și priviți de aparatul administrativ, acești oameni se află și în imposibilitatea de a-și găsi un loc de muncă sau de a primi consiliere și explicații instituționale la diverse dileme specifice.
Doamnă Ministru, românii nu solicită avantaje sau bonificări, ci drepturile pe care un stat membru al Uniunii Europene este obligat să le acorde.
Acesta este motivul pentru care vă întreb ce măsuri legislative va iniția Ministerul Muncii și Justiției Sociale în vederea consilierii și reintegrării pe piața muncii a românilor întorși din străinătate?
Solicit răspuns în scris.
Deputat PRO ROMÂNIA Mihaela HUNCĂ

Sursa infobt.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.