Continutul Principal

Prezenta numeroasa la congresul partidului lui Ponta. Dragnea a incercat sa-l saboteze, oferind functii liderilor Pro Romania

Data: 21 octombrie 2018

pro-romania

Sambata are loc primul congres al Pro Romania, partidul infiintat de Victor Ponta dupa ce a plecat din PSD. Congresul noii formatiuni isi va alege conducerea, lider urmand sa fie Victor Ponta, dar si candidatii pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Congresul are loc la Romexpo, in sala fiind surprinzator de multa lume.

Victor Ponta a anuntat, sambata, ca Liviu Dragnea le-a facut oferte mai multor lideri ai partidului pe care il conduce, Pro Romania. „Ce sa-mi dea, un contract cu Tel Drum, o functie de ministru?”, a relatat Ponta.

„Pe Sorin Cimpeanu il suna zi de zi toti pesedistii daca nu vrea sa vina in Guvernul PSD. Ne vor pe toti. Am primit si eu o groaza de propuneri. Sa ne intalnim sa ne impacam, sa ne vedem, sa discutam. Dl Dragnea a constatat ca majoritatea oamenilor politici pot fi cumparati cu o functie. Ce nu a inteles e ca noua, celor de la Pro Romania, nu are ce sa ne ofere si ca nu suntem de vanzare”, a declarat Ponta, citat de Digi24.

Ponta sustine ca i-a trimis la plimbare pe emisarii lui Dragnea.

„Eu vorbesc de cei din jurul dnului Dragnea care umbla peste tot, de la nivelul de Pro Romania pana la nivelul de consilieri generali cu tot felul de propuneri. Ce sa-mi dea, un contract cu Tel Drum, o functie de ministru? Le-am spus ca au gresit destinatia”, a mai spus Ponta.

In cadrul congresului va fi desemnat si candidatul la Presedintie.

„In cadrul congresului vom discuta despre faptul ca vom propune un candidat la alegerile prezidentiale, un candidat de centru stanga. Am aflat in acest week-end ca pe centru stanga nu va avea niciun candidat. Vor fi doi candidati de dreapta: dl. Iohannis, sustinut de PNL si probabil dl. Tariceanu, sustinut de PSD. Si atunci, intr-o societate democratica normala, cu un electorat de milioane care se revendica a fi de centru stanga, vom propune noi un candidat la prezidentiale si s-ar putea sa intre in turul 2. Daca cei de pe dreapta, dl. Iohannis, dl. Tariceanu se vor lupta pe dreapta, candidatul nostru s-ar putea sa intre in turul doi”, afirma Ponta, la o conferinta de presa care a avut loc dupa sedinta Biroului de coordonare al partidului din 3 septembrie.

Intrebat pe cine are in vedere Pro Romania pentru prezidentiale, liderul formatiunii a aratat ca „sunt cativa oameni care pot sa candideze din partea unei miscari centru-stanga”. „Noi, de la Pro Romania, o sa vedem, poate sa fie dna. Andronescu, poate sa fie altcineva, un om intr-adevar de centru stanga. Daca este lasat locul liber imediat il vom ocupa. Da, sau putem sa-l sustinem pe dl Teodorovici pentru functia de presedinte. Daca aude ca il sustinem, va veni (in partid -n.r.)”, spunea Ponta atunci.

sursa Aktual24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.