Continutul Principal

Promovare politică la etajul 11. Partidul fostului premier Victor Ponta caută susținere la Sibiu

Data: 22 noiembrie 2018

Partidul Pro România, care îi are printre fondatori pe mai mulți foști membri ai PSD, printre care și fostul premier Victor Ponta, și care se află încă în faza de organizare în teritoriu, se laudă că are în echipă oameni de calitate și că va avea cea mai bună listă la alegerile europarlamentare.

Mai mulți membri ai formațiunii, printre care fondatorul Daniel Constantin, fost ministru al Mediului și al Agriculturii, precum și fost vicepremier, au venit joi la Sibiu să-și promoveze partidul, dar și organizația locală din Sibiu. Acesta a recunoscut că formațiunea se grăbește să se organizeze în ajunul alegerilor europarlamentare. „Nu avem mult timp, vrem să mobilizăm oamenii la vot, ca să avem o participare cât mai mare. Am făcut o analiză locală – trebuie să avem oameni care să răspundă de toate secțiile de votare. Asta e intenția noastră acum”, a spus Constantin. Conferința a avut loc la etajul 11 al Hotelului Golden Tulip.

Laude Sibiului

Aflat în Sibiu, Daniel Constantin nu a ezitat să laude orașul pentru că „se situează din nou într-o conjunctură plăcută – la anul va fi din nou capitală europeană, de data aceasta pe zona gastronomică”.

Guvernul Dăncilă poate fi demis în acest an

Situația politică de la București a fost și ea un subiect despre care cei de la Pro România au vrut să vorbească. Daniel Constantin crede că opoziția trebuie să se consolideze și să reușească să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului în acest an. „M-aș bucura ca Guvernul Dăncilă, de fapt Guvernul Dragnea să fie înlocuit. Există discuții pentru ca aceasta să fie votată în perioada imediat următoare. Văd posibilă moțiunea anul acesta. Sper ca să se concretizeze în cel mai scurt timp. Chiar și săptămâna viitoare putem să ne așezăm, să discutăm”, a comentat Constantin.

În contextul apropierii perioadei când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, fondatorul Pro România a criticat lipsa de consecvență a Guvernului și lipsa profesioniștilor care urmează să dezbată la anul bugetul UE, dar și tema Brexit-ului. Daniel Constantin, cu această ocazie, a ținut să-și laude oamenii care fac parte din partid, afirmând la un moment dat că va avea cea mai bună listă la alegerile europalamentare, dar fără a da vreun nume.

„Pro România are o echipă de miniștri care au performanță. În toate sondajele guvernarea Ponta e văzută ca cea mai bună din României din 1989 până în prezent. Oamenii sunt extrem de dezamăgiți de clasa politică, noi punem în față oameni credibili care au făcut ceva. Dacă vă uitați la Sorin Câmpeanu, Victor Ponta, Ioana Petrescu, eu la Agricultură suntem oameni care suntem judecați nu neapărat după vorbe, dar și după fapte. Putem să plecăm la dialog cu cetățenii de la o bază”, s-a lăudat Daniel Constantin care este unul din cei trei prim-vicepreședinți ai partidului. Acesta a mai spus că Pro România nu va face niciun fel de alianțe politice la alegeri și că în luna februarie sau martie va face publică lista pentru alegerile europarlamentare.

Cei de la Pro România nu au putut și nici nu au vrut să spună câți membri sunt acum în echipa partidului care activează în Sibiu. „Ritmul de creștere al PR s-a accelerat. A apărut rapid în sondaje. Echipa de la Sibiu a început să se mărească, sunt oameni care au făcut politică, care nu au făcut. La Sibiu nu știu exact câți membri sunt, dar cred că e prematur să judecăm. Numărul e mai puțin important. Acum mă interesează ca să văd oameni care să răspundă de fiecare dintre cele peste 300 de secții de votare. Acesta e targetul – să avem cât mai mulți oameni de calitate”. Organizația Pro România de la Sibiu este condusă de Gigi Fețeanu.

Sursa TurnulSfatului.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.