Continutul Principal

Ponta acuză vești ‘criminale’ pentru PSD: Dragnea trebuie să meargă singur în prăpastie

Data: 21 mai 2019

Liderul Pro România, fostul premier PSD Victor Ponta, a făcut marți, într-o conferință de presă la Slobozia, un apel către PSD-iști să nu-l lase pe liderul partidului Liviu Dragnea să tragă formațiunea „în prăpastie” printr-un eventual anunț de candidatură la prezidențiale.

Suntem in pragul unei crize pe care Romania nu a mai avut-o din 1989 incoace. Nu pot sa accept ideea ca un partid, PSD, ca un Guvern care este al Romaniei, ca un Parlament care ar trebui sa-i reprezinte pe toti romanii, totul se duce in prapastie pentru un singur om.
Am vazut azi ca, in loc sa spuna dl Dragnea ‘Am inteles, ma voi supune justitiei’, anunta ca aduce zeci de mii de oameni la Înalta Curte. În ce țară trăim dacă ÎCCJ e asediată de suporterii unui inculpat? Anunță că va candida la prezidențiale. Poți să candidezi la prezidențiale dacă ești condamnat? Cred că nu. Atrage atenția Guvernului că dacă nu fac ce spune el, îi dă jos cum i-a dat și pe Grindeanu, și pe Tudose.
E o prăpastie în care trebuie să meargă singur. Este o groapă pe care ne-a săpat-o tuturor și trebuie să meargă singur, nu trebuie duse nici România, nici Guvernul, nici Parlament, nici PSD. Responsabilitatea unui om politic este să nu tragă după el partidul, Parlamentul, Guvernul, pentru problemele lui personale.
Vă puteți închipui că luni seară, sau luni după-amiază, din biroul de președinte al Camerei Deputaților va veni poliția să execute sentința pentru Dragnea? Vă puteți închipui că din sediul PSD unde am fost toți vin polițiștii să execute sentința? Cum poți să-ți pui partidul, țara, într-o asemenea situație, doar ca să scapi tu? E un gest de o iresponsabilitate absolut criminală.
Aș saluta dacă azi și-ar da demisia Liviu Dragnea din fruntea PSD și a Camerei Deputaților și ar aștepta sentința de luni. Dacă nu face acest lucru, sper ca cei care ii sunt acum si il sustin sa inteleaga ca nu pot sa duca totul in prapastie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.