Continutul Principal

Ponta, despre modificările din justiţie: Sunt foarte dezamăgit că nu s-a reparat sistemul

Data: 10 martie 2019

Fostul premier Victor Ponta a avut sâmbătă o primă reacţie despre anchetarea Laurei Codruţa Kovesi într-un dosar în care sunt cercetate fapte ce privesc DNA Prahova, structură de parchet unde a fost anchetat şi el.

„Într-adevăr, la Ploiești acolo, la unitatea de elită s-au comis fapte penale, s-au falsificat declarații. A fost ceva mai rău ca pe vremea comuniștilor în anii ’50. Dacă dna Kovesi știa, nu știa, mi-e greu să cred. Habar n-am. Să explice doamna Kovesi.”, a spus Victor Ponta, într-o conferință de presă la Suceava.

Victor Ponta s-a declarat, însă, dezamăgit de faptul că nu au loc schimbări pentru repararea abuzurilor, ci doar se schimbă cine controlează sistemul.

„Domne, dacă s-au comis niște abuzuri, ideea e să le îndrepți și să nu se mai comită abuzuri și nu să faci și tu abuzuri. (…) Acum văd un efort prin care dl Dragnea zice: domne, să-mi pun eu șefi la procuratură, să fac eu dosar lui Oprișan dacă face scandal, lui Iohannis. Adică nu se schimbă nimic. Peste doi ani o să vină alții și o să-i facă lui Dragnea și tot așa. Sunt foarte dezamăgit că nu s-a reparat sistemul, ci se schimbă șefii sistemului”, a mai spus Ponta.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal, într-un al doilea dosar, pentru săvârșirii infracțiunilor de „constituire de grup infracțional organizat în modalitatea coordonării” și „complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii”.

 

sursa psnews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.