Continutul Principal

Ponta îl acuză pe Orban de corupţie: Orice alt Guvern care folosea aşa 300 milioane euro era arestat „in integrum”

Data: 14 septembrie 2020

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, vorbeşte despre „mecanisme infracţionale” şi „corupţie instituţionalizată” după ce presa a relatat că premierul Ludovic Orban a dat 1,3 miliarde de RON (300 milioane de euro) din buget pentru „acoperirea nevoilor urgente ale administraţiilor locale”.

„Nu vreau să fiu prea tehnic – dar e uşor să vă explic unde e infracţiunea! În mod legal, dacă doreşti să ajuţi autorităţile locale, la Rectificarea bugetară din august aloci suma de bani (1,3 miliarde în cazul de faţă) la Capitolul ‘Autorităţi Locale’ şi banii se împart transparent – conform formulei din Legea Bugetului (pe criterii obiective: populaţie, suprafaţă, venituri proprii, şamd) / dar Orban nu a alocat niciun leu la Rectificare (care este prin lege) ci a pus toţi banii în Fondul De Rezervă / pentru că din Fondul de Rezervă Prim Ministrul alocă banii unde vrea, când vrea şi cui vrea printr-o simplă Hotărâre de Guvern – doar cu semnătura Ministrului de Finanţe! Aţi înţeles mecanismul infracţional? Corupţie instituţionalizată – dar LINIŞTE! Să vă fie foarte clar – orice alt Guvern din 1990 până azi care folosea în acest mod 300 milioane de Euro din Buget era arestat în 48 de ore ‘în integrum’! NU îi mai certaţi pe primari că se vând PNL şi lui Orban / certaţi-vă pe dvs, toţi cei care vedeţi această corupţie instituţionalizată la un nivel fără precedent – şi o consideraţi, acum, normală; doar pentru că este practicată de Orban – nu de Dragnea; de PNL – nu de PSD!!!”, a afirmat Ponta.

Fostul premier PSD susţine că există însă o mare diferenţă acum – lui Orban şi celor de la PNL „nici măcar nu le este frică, restul este la fel”.

„Când aloca Dragnea bani din Fondul de Rezervă pentru primari (niciodată nu a alocat măcar un sfert din ce dă azi Orban) striga toată lumea, se protesta, se făceau plângeri penale – acum LINIŞTE. Când a luat Dragnea primari PNL la PSD, dl Klaus Iohannis a fost la Parchet şi i-a făcut plângere penală / acum Orban cumpără direct cu bani de la Buget primarii PSD şi toată lumea: LINIŞTE. Când a spus Dragnea că nu are bani de creşterea alocaţiilor propusă de PNL am sărit toţi să îl linşăm că nu dă banii copiilor / acum Orban nu dă alocaţiile mărite chiar la propunerea şi cu votul PNL – LINIŞTE ! (…) eu sunt unul dintre cei, foarte puţini, care încă mai are curaj să spună public ceea ce văd toţi că se întâmplă dar nu spun de frică / ştiu că ‘neguleştii’ şi ‘zdrenţele’ se ocupă să îmi închidă şi mie gura / după care va fi – LINIŞTE!”, a precizat Ponta.

 

Sursa: epochtimes.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.