Continutul Principal

Ponta sare în ajutorul celor care vor să conteste amenzile. Ce le pune la dispoziție

Data: 7 mai 2020

Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat pe website-ul personal un model de contestație pe care îl poate folosi oricine dorește să anuleze în instanță amenda primită pe perioada stării de urgență. El a reacționat astfel, după apariția deciziei CCR prin care sancțiunile date pentru încălcarea ordonanțelor militare au fost declarate neconstituționale.

Victor Ponta a postat pe Facebook un link spre website-ul personal de unde poate fi descărcat un model de contestație care poate fi utilizat de cei care au fost amendați pentru nerespectarea ordonanțelor militare și care vor să se adreseze instanței.

„Acesta este un model de contestație a amenzilor aplicate în mod neconstituțional de Guvernul PNL Orban!”, a scris Victor Ponta sub link-ul către pagina sa web.

Curtea Constituțională a decis că sancțiunile date în perioada stării de urgență nu sunt constituționale. După decizia CCR, procurorul general, Gabriela Scutea, susține că sistemul judiciar se va confrunta cu un val de plângeri depuse de oamenii care au fost amendaţi pe perioada stării de urgență. Ministrul de Interne, Marcel Vela a declarat că, de la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de amenzi în valoare de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru încălcarea restricțiilor impuse de autorități în perioada stării de urgenţă.

 

Sursa: evz.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.