Continutul Principal

Primarul Cosmin Necula lansează campania de semnături pentru un nou mandat sub sloganul “MERGEM ÎNAINTE”

Data: 12 august 2020

Primarul Municipiului Bacău, Cosmin Necula, a lansat în weekend campania de strângere de semnături pentru un nou mandat la primărie, sub sloganul „MERGEM ÎNAINTE.” Într-un mod discret, fără zarvă, însoțit de cel pe care-l numește „cel mai înfocat susținător”, fiul său David, în vârstă de 10 ani, primarul a făcut turul locurilor în care se strâng semnături pe bicicletă.

„Numărul de semnături necesare este deja strâns, dar pentru mine e important să fiu printre oameni, să văd ce probleme au, ce mai putem schimba sau face mai bine”, spune Cosmin Necula, care a devenit primar în 2016 cu o campanie în care a promis „schimbarea.”

Printre cele mai mari realizări ale mandatului său numește finalizarea celor trei etaje ale Spitalului Municipal, investițiile majore în Spitalul de Pneumoftiziologie, modernizarea a 300 de săli de clasă în școli și a cabinetelor stomatologice școlare, asfaltarea și reabilitarea a peste 80 de străzi, Insula de Agrement și parcul Făgăraș, monitorizarea video 24/7 pentru parcuri și digitalizarea Primăriei Bacău. Rezerva de apă este aproape finalizată, iar fondurile europene atrase de primărie ating aproape 60 de milioane de euro, adică aproape bugetul pe un an al primăriei.

„Sunt multe alte lucruri pe care le-am făcut și foarte multe altele care au rămas de făcut. Avem nevoie de un Bacău mai verde, fără poluare, de transformarea sa într-un oraș modern, de tip Smart City, de continuarea reabilitării școlilor și a infrastructurii rutiere, doar pentru început”, a mai precizat Cosmin Necula.

Cea mai mare provocare a mandatului rămâne lupta cu efectele pandemiei de COVID-19. „A trebuit să ne descurcăm singuri, fără niciun fel de ajutor din partea guvernului. Am investit în echipamente ATI și paturi de spital, în materiale de protecție și dezinfectanți. M-am izolat de familie pe care nu am văzut-o două luni pentru că trebuia să merg personal la cei în vârstă, cei în nevoie, pentru a îi ajuta cu medicamente sau alimente”, spune Necula.

„Chiar și acum continuăm să ne luptăm pentru a ne asigura că Bacăul are tot ce-i trebuie în lupta cu acest virus. A fost nevoie să ne strigăm disperarea în presă pentru ca guvernul și reprezentantul său aici, prefectul, să găsească o soluție pentru darea în folosință a celor trei etaje ale Spitalului Municipal”, a mai adăugat Necula.

Cele trei etaje, parterul și etajele 4 și 5, au 22 de unități ATI, cu aparate de ventilație, monitoare funcții vitale, defibrilatoare, injectomate, care pot însemna supraviețuirea pacienților COVID-19 care necesită terapie intensivă, cazuri grave.

 

Sursa: desteptarea.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.