Continutul Principal

Pro România anunță că viitorul guvern va fi foarte colorat

Data: 2 iulie 2019

Liderul judeţean al PRO România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că este nevoie de ”dialog politic profund”, în condiţiile în care viitorul guvern va fi unul ”foarte colorat”, format din trei sau patru partide.

În opinia lui Nechifor, este firească o concurenţă pe funcţii, dar aceasta nu trebuie să dăuneze intereselor ţării, informează agerpres.ro.

„Dacă nu reuşim să cultivăm această formă de dialog între partide înainte de a fi necesar să se exprime un vot, o decizie, vom putea să fim şi noi într-o situaţie critică. Aşa cum arată lucrurile astăzi, viitorul guvern va fi unul foarte pestriţ, foarte colorat. Niciun partid nu va reuşi să facă majoritate. Nici PNL, nici măcar în combinaţie cu USR, cu care văd că nu prea se înţeleg, nici cu PSD, nici cu PRO România (…) Suntem adversari, dar nu duşmani. Concurăm pentru funcţii politice, dar nu ne batem împotriva intereselor României. Eu cred că e important să discutăm şi PRO România şi PSD şi ALDE şi PNL şi USR şi Plus şi UDMR şi cine mai e, pentru a nu ne trezi anul viitor într-un blocaj care va întoarce România din drumul său”, a spus Nechifor.

Totodată, el a spus că poate vor fi găsite formule de cooperare şi pentru toamnă, pentru alegerile prezidenţiale, precizând că pe partea stângă a eşicherului politic, liderul PRO România, Victor Ponta, a anunţat intenţia de a găsi o formulă de candidat de centru-stânga comun.

În opinia lui, dacă există dialog, poate s-ar putea găsi şi pe partea dreaptă un candidat comun, USR să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat.

„Politica înseamnă arta negocierii, a compromisului şi a dialogului, dar în România parcă nu am învăţat lucrul acesta”, a concluzionat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.