Continutul Principal

PRO ROMÂNIA: „Avem nevoie de o actualizare a proiecţiilor de dezvoltare a sectorului energetic”

Data: 6 martie 2019

Tara noastră are nevoie de o actualizare a proiecţiilor de dezvoltare pe termen mediu şi lung a sectorului energetic, sunt de părere reprezentanţii PRO România.

Potrivit acestora, trebuie să răspundem noilor provocări din energie şi este nevoie de acest demers pentru a putea fructifica noile oportunităţi apărute în contextul avansului tehnologic.

Conform PRO România, teme precum eficienţa energică şi creşterea economică, dar şi finanţarea şi digitalizarea în energie ocupă un loc important pe agenda publică a ţării.

PRO România a transmis: „Într-un context din ce în ce mai globalizat, ţara noastră trebuie să îşi dezvolte politica energetică în contextul schimbărilor pe plan european şi internaţional. Astfel, priorităţile energetice trebuie elaborate în scopul îndeplinirii obiectivelor Uniunii energetice ale UE. (…). România trebuie să aibă în vedere câteva elemente strategice cheie pentru asigurarea obiectivelor stabilite la nivel internaţional”.

Ioana Petrescu, coordonatorul Consiliului de Strategii Guvernamentale şi vicepreşedinte al PRO România a declarat: ” În ultima vreme se dau ordonanţe de urgenţă peste noapte, fără niciun fel de consultare şi care se modifică în punctele esenţiale doar câteva săptămâni mai târziu. Guvernul actual tot produce biciclete cu piese lipsă şi apoi încearcă să repare bicicleta din mers. Noi încercăm să construim o bicicletă performantă de la început cu ajutorul experţilor în domeniu”.

sursa bursa.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.