Continutul Principal

PRO România Diaspora: Cerem amânarea restricțiilor pentru românii care se întorc în țară!

Data: 4 noiembrie 2020

Candidatul PRO România pentru Diaspora, Ștefan Stănășel, aflat pe prima poziție în lista pentru Camera Deputaților, își exprimă indignarea față de ultima decizie a CNSU, prin care se impune carantinarea persoanelor care se întorc în țară.

Această măsură afectează viața profesională și personală a românilor din 31 de țări. Ea reflectă măsura respectului pe care Guvernul îl are pentru cei care lucrează în străinătate și contribuie la dezvoltarea economică a României. Înțelegem necesitatea unor măsuri de siguranță pentru combaterea răspândirii COVID, dar restricțiile de genul acesta nu se instituie de pe o zi pe alta. Puteau să anunțe măsura și să stabilească un termen rezonabil de implementare”, susține Stănășel.

Candidatul PRO România a explicat faptul că românii care au obligații profesionale sau urgențe de familie sunt lăsați în imposibilitatea de a-și rezolva problemele.

„Aceste restricții trebuie gândite în interesul tuturor românilor. Puteau să lase un termen de 48h de la data adoptării acestei hotărâri, timp în care cei care trebuie neapărat să vină în România să poată să-și facă testul, să reprogrameze călătoria și întâlnirile stabilite. Este incredibil haosul pe care-l stârnește acest Guvern prin decizii care se contrazic de la o oră la alta. Cerem Guvernului să amâne intrarea în vigoare a acestor măsuri, astfel încât cei care sunt deja pe drum să nu rămână blocați în carantină pentru 14 zile”, a declarat candidatul PRO România pentru Diaspora.

Acesta a atras atenția că niciunul dintre actualii parlamentari de Diaspora nu au sărit în ajutorul românilor afectați de această Hotărâre.

„Este revoltătoare lipsa reacției deputaților și senatorilor care ar trebui să reprezinte românii de pretutindeni. Preocupările lor sunt exclusiv electorale și n-au nicio legătură cu nevoile celor din Diaspora. Le cer să respecte votul pe care l-au primit acum 4 ani și să apere interesul românilor care i-au trimis în Parlament, nu interesele de partid. Diaspora merită respect, nu bătaie de joc”, a concluzionat Ștefan Stănășel.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.