Continutul Principal

Rebega (Pro România), interviu în SUA la Fox News despre poziția României în UE: `Încă avem speranțe că totul se va schimba după alegerile europarlamentare`

Data: 4 decembrie 2018

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, aflat în vizită în Statele Unite unde are mai multe întâlniri cu oameni politici americani, a acordat luni un interviu live postului american Fox News în studiourile din New York ale televiziunii. Rebega a fost întrebat de moderator despre viitorul UE și despre locul României în Europa, iar europarlamentarul a precizat că fără o nouă viziune și un nou leadership Europa va avea mari dificultăți, dar că nu există la această oră o conducere care să ofere o direcție solidă pentru viitor.

Rebega nu a ezitat să arate că România e doar „pe jumătate” membru al Uniunii Europene pentru că nu este în Spațiul Schengen și a criticat UE pentru că nu îi tratează pe toți membrii săi la fel și pentru că nu reușit să pună toate țările la aceeași masă. Rebega a apărat totuși Europa în fața criticilor virulente ale moderatorului care a enumerat toate crizele prin care trece acum Uniunea, de la protestele din Franța, la Brexit și la schimbarea de lider care urmează să aibă loc în Germania.

Moderatorul l-a mai întrebat pe europarlamentarul Pro România dacă în România există dorința părăsirii UE tocmai din cauza faptului că este doar pe jumătate membru al Uniunii, dar Rebega a arătat că românii sunt pro-europeni și că doresc să aparțină unei comunități puternice cum e cea europeană.

”Încă avem speranțe că totul se va schimba după alegerile europarlamentare din 2019… Trebuie să ne pese de oameni, nu de politicienii care nu și-au îndeplinit promisiunile din campanie”, a mai spus Rebega.

La întrebarea dacă peste cinci ani UE va arăta la fel ca structură, europarlamentarul român a răspuns că ”avem o singură șansă, dacă liderii își asumă că trebuie schimbat ceva și dacă au puterea de a-și asuma un proiect unitar, nu mai multe proiecte prin care țările să fie tratate diferențiat. Dacă Europa nu găsește acest leadership, va avea o mare problemă”, și-a încheiat Laurențiu Rebega intervenția de la Fox News.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.