Continutul Principal

Gabriela Podașcă, solicitare urgentă pentru Guvern Deputatul Pro România, Gabriela Podașcă, a declarat că schimbarea peste noapte a membrilor societății civile din plenul Consiliului Economic și Social este un demers abuziv.

Data: 17 octombrie 2018

IMG-20180801-WA0005

„Schimbarea peste noapte a reprezentanților societății civile din Consiliul Economic și Social de către prim-ministrul Viorica Dăncilă este un demers abuziv care dovedește încă o dată lipsa de transparență și de respect a Guvernului față de lege și de principiile de funcționare corectă a statului de drept. Concret, este vorba de înlăturarea a 13 dintre cei 15 membri care reprezentau structuri asociative ale societății civile în plenul Consiliului Economic și Social, un organism extrem de important în procesul de analiză și avizare a tuturor proiectelor de acte normative elaborate de Guvern și Parlament. Este inadmisibil ca acești oameni să afle din Monitorul Oficial că au fost dați afară. Solicit guvernului Dăncilă un răspuns clar și argumentat cu privire la motivele care au stat la baza unei astfel de decizii.” declară Gabriela Podașcă.

Membrii revocați au fost numiți de Guvernul Ponta. Victor Ponta e președintele Pro România. Schimbarea membrilor CES se poate face oricând de către Guvern. Propunerea a fost formulată din 22 iunie și publicată în Monitorul Oficial, iar decizia schimbării a avut loc în 11 octombrie.

More DCNews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.