Continutul Principal

Victor Ponta, la 3 ani după Colectiv: Oamenii sunt întotdeauna mult mai importanți decât funcțiile!

Data: 30 octombrie 2018

Victor-Ponta

La trei ani de la incendiul din Colectiv în care 64 de oameni au murit, Victor Ponta a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre decizia pe care a luat-o atunci. Amintim că în noiembrie 2015, Victor Ponta devenea al doilea premier care demisiona sub presiunea străzii, după Petre Roman în septembrie 1991, înlăturat de o mineriadă. De data aceasta, zeci de mii de bucureşteni au cerut dreptate pentru victimele de la Colectiv, acuzând corupţia şi incompetenţa clasei politice în întregul ei. Sloganul ”Corupţia ucide” a sintetizat revolta faţă de situaţia tolerată sau încurajată de sistemul politic.

În acest context, l-am contactat pe președintele formațiunii politice ”Pro România”, pentru a-l întreba dacă, în opinia dânsului, dacă în cei 3 ani de la tragedia Colectiv, România a suferit vreo schimbare. În replică, ex-ministrul a subliniat:

Da. S-a schimbat un Guvern care își făcea treaba, cu 4 guverne care nu au performat deloc, iar condițiile de prevenire și de intervenție în cazuri extreme, cum a fost “Colectiv”, sunt azi mai rele decât în noiembrie 2015. Este mare păcat”, a declarat Victor Ponta.

Mai mult, chestionat dacă regretă pasul înapoi făcut în acea perioadă, președintele Pro România a adăugat că ”cineva trebuia să fie un paratrăsnet pentru suferința legitimă a oamenilor”

”Trebuia ca cineva să fie un paratrăsnet pentru suferința legitimă a oamenilor. Am procedat așa cum trebuie să procedeze orice om politic responsabil, care nu pune scaunul lui înaintea intereselor societății. Oamenii sunt întotdeauna mult mai importanți decât funcțiile”, a mai susținut fostul premier.

 

Amintim că cele 65 de victime ale incendiului din Colectiv vor fi comemorate, marți, la trei ani de la tragedie, prin Marșul Chitarelor, ce va porni la ora 19.00 din Piața Unirii și se va încheia la clubul Colectiv, unde va avea loc și un moment muzical. Pe parcursul marșului, participanții sunt invitați să ducă 65 de torțe aprinse, în memoria celor pierduți.

 

sursa psnews

  1. Domnule Ponta, atunci nu erați erați vinovat și nu trebuia sa vă dați demisia! Acuma sunteți vinovat, deoarece ne-ați lăsat fix în momentul când am învățat sa mergem și noi în picioare, ne-ați abandonat fix ca și pasarea care își grijeste pui și ii părăsește înainte sa învețe sa zboare! Acuma sunteți vinovat deoarece noi v-am votat sa rămâneți acolo nu sa renunțați!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.