Continutul Principal

Tăriceanu dorește ca Iohannis să fie un președinte imparțial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un președinte (de AEP) care încalcă chiar principiul prevăzut de lege al imparțialității!

Data: 17 februarie 2019

Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente și posibil candidat ALDE la Parlamentul European, a participat ieri la școala politică de iarnă a tineretului ALDE.

Legea 208/2015 spune foarte clar la art. 100 că autoritatea „își desfășoară activitatea cu respectarea principiilor independenței, imparțialității, legalității transparenței” etc. Art. 101, alin. 4 spune că „Președintele și vicepreședinții nu pot fi membri ai unui partid politic”.

Știm cu toții că dl. Barbu a fost membru ALDE, nu știm dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exercițiul de conducere AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze și organizează alegerile în același timp!

Solicităm public demisia de urgență a președintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!

Întrucât conducerea AEP este numită de Parlament, ar trebui ca acesta să se autosesizeze în cazul încălcării evidente a legii. Nu avem această așteptare, având în vedere preocuparea pentru respectarea legii a celor care conduc cele două camere, dar trebuie remarcată dubla măsură a domnului Tăriceanu care consideră că este o problemă că dl. Iohannis și-a anunțat candidatura: „cât mai este el președinte și cât este candidat”. Pe de altă parte, îl încurajează pe dl. Barbu să participe la evenimente politice, să creeze suspiciuni pe organizarea alegerilor, să candideze din funcția de președinte AEP.

Concluzia a tot ce se întâmplă în aceste zile este aceea că, dincolo de discursul de combatere a abuzurilor, dl. Tăriceanu vrea de fapt să-i controleze pe cei care le fac sau instituțiile care le pot face pentru propriul interes politic și personal!

Răzvan MITU

Vicepreședinte PRO România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.