Continutul Principal

Tudose, despre adoptarea de către UDMR a steagului și imnului Ungariei drept simboluri

Data: 24 februarie 2019

Fostul premier Mihai Tudose a criticat dur duminică adoptarea de către UDMR, în cadrul congresului de la Cluj-Napoca, a drapelului și imnului Ungariei drept simboluri ale comunității maghiare din România, avertizând că țara unde trăiesc etnicii maghiari este România, iar simbolurile sunt imnul și steagul României.

 

Tudose a fost completat de Victor Ponta, care a subliniat că UDMR își permite să facă astfel de lucruri deoarece este partidul care asigură majoritatea guvernului PSD, iar Dragnea, pentru a rămâne la putere, ”este dispus să vândă tot”.

 

”Și a fost Congresul UDMR…. Și au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. DAR în afara locuinței, ȚARA aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate. Dar au lansat la același Congres și un nou concept, acela de ,,transilvanism pragmatic”, cu o Transilvanie din ce în ce mai ,,liberă”… Aici nu mai e despre ce cântă la duș … Este despre România! Despre România noastră…

Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici! Să fim Pro România și să ieșim la vot!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

 

Victor Ponta a distribuit postarea lui Tudose, completând: ”Mihai spune ceea ce știm toți – cu cât Dragnea va fi mai disperat cu majoritatea din Parlament cu atât va fi mai dispus să vândă tot / și cu mai mult vor cere UDMR! Și uite așa marii “luptători pentru românism” vând Basarabia, închid ochii la ce se întâmplă în Transilvania ….”.

 

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind folosirea unor simboluri de către comunitatea maghiară din România, printre acestea figurând imnul secuiesc, steagul secuiesc şi Imnul Ungariei. Între simbolurile adoptate este și tricolorul Ungariei.

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că maghiarii din România vor să poată să-şi folosească în mod liber simbolurile naţionale, fără să fie pedepsiţi.

 

„Noi privim România ca pe o ţară multinaţională în care comunitatea maghiară este considerată ca factor de construire, creare a statului. Pentru asta cerem drepturi şi stimă. Nimeni să nu ne considere cetăţeni de rangul doi, să nu fim priviţi ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale! Noi nu suntem inamicii nimănui, suntem parte a naţiunii maghiare şi trăim acest lucru ca pe ceva perfect normal şi natural. În acelaşi timp, suntem şi cetăţeni ai statului român. Acesta este punctul nostru de pornire atunci când luptăm pentru drepturile noastre colective şi individuale, astăzi, când vrem să ne folosim simbolurile naţionale liber şi fără pedeapsă, astăzi, când căutăm parteneri pentru alinierea noastră economică”, a spus preşedintele UDMR

Sursa g4media.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.