Continutul Principal

Un NUME GREU din PRO România a pus TUNURILE pe Iohannis. PLANUL președintelui ar putea SCHIMBA TOTUL

Data: 4 ianuarie 2019

Vineri, pe contul personal de Facebook, deputatul Cătălin Nechifor a scris că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii propuși la Dezvoltare și Transporturi întărește ideea potrivit căreia planul șefului statului ar intenționa să lanseze în dezbatere publică subiectul trecerii României la o republică prezidențială.

„Pare, din ce în ce mai clar, că planul președintelui Iohannis este schimbarea actualei forme de republică, într-una prezidențială (…) Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de o platformă de comunicare, cât timp platforma politică a PNL nu pare să îl ajute foarte mult, mai ales odată cu intrarea în cursa prezidențială a lui Dacian Cioloș. În afară de a lua la pumni guvernarea PSD ALDE – și așa vai de mama ei, e nevoie și de ceva pe pozitiv, în antiteză cu Dragnea și Tăriceanu, iar modelul de republică poate fi un subiect pe care publicul larg îl înțelege ușor și e posibil sa îl și îmbrățișeze”, a scris deputatul Cătălin Nechifor pe Facebook.

„Schimbarea de atitudine, din cea de președinte contemplator, în președinte decizional, ca să nu folosesc dictator, poate fi pe placul românilor, atâta timp cât PSD și ALDE au irosit fără nicio emoție doi ani de liniște în care puteau sa facă foarte mult din ceea ce au promis. Iar acum, după atâtea bâlbe guvernamentale, Klaus Iohannis poate impune agenda jocului politic, trimițându-i pe Dragnea și Tăriceanu să se joace dea propunerile de miniștri până se vor plictisi. Asistăm practic la o situație de pat din șah, și unii și alții ar vrea mat, prin acțiunea de suspendare a președintelui, dar ambele tabere sunt în imposibilitatea de a face vreo mișcare, știindu-se faptul ca o eventuală punere în operă a acestui plan l-ar reinventa pe Iohannis, chiar dacă acesta face tot ceea ce îi stă în putință în acest sens, în timp ce coaliția de guvernare încearcă sa mute subiectul într-o zonă adiacentă, încercând punerea sub acuzare a președintelui”, a adăugat deputatul.

Sursa evz.ro

  1. Bună seara ,PSD este văzut foarte rău ,Dragnea a dorit să fie celare ,a făcut rău colegilor și prietenilor pentru a ajunge PREMIER ,eu sincer ,am gândit o alta varianta ,acea de a nu renunță la guvern ,până nueaca JOHANNIS .Am gândit și așa …dar cine spune .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.