Continutul Principal

Vicepreşedintele Pro România Aurelia Cristea declaratii

Data: 7 decembrie 2018

Vicepreşedintele Pro România Aurelia Cristea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că problemele de mediu ale României sunt majore, că ele ne afectează calitatea vieţii şi că trebuie dezbătute, pentru a putea să fie rezolvate.

„Am organizat prima dezbatere la Cluj pe mediu şi ne dorim ca astfel de dezbateri să avem în continuare în toate domeniile de activitate şi ale economiei. Această primă dezbatere am făcut-o pe mediu tocmai pentru faptul că există o problemă despre care prea puţin se vorbeşte, aceea a managementului deşeurilor şi care ne poate afecta în viitor grav calitatea vieţii. Cred că este extrem de important să vorbim despre problemele pe care le avem, să vedem care sunt soluţiile şi cu atât mai mult este important să purtăm un dialog cu specialiştii din domeniu, cu cei care lucrează în cercetare pe acest domeniu, să vedem ce transfer de tehnologii noi putem face, astfel încât să reuşim într-o perioadă relativ scurtă, ne-am dori, să rezolvăm această mare problemă pe care o avem astăzi cu managementul deşeurilor la nivelul întregii ţări”, a spus Aurelia Cristea.

Pro România a organizat, vineri, la Cluj, dezbaterea publică cu tema „Managementul deşeurilor, între necesităţi şi realitate”.

„Infringement, procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, amenzi şi penalităţi, probleme grave de mediu. Acestea NU sunt cuvinte aruncate la întâmplare, ci (doar) o parte din consecinţele rezultate din nerespectarea legislaţiei europene şi româneşti în domeniul depozitării deşeurilor”, se arată într-o informare a organizatorilor.

La dezbatere au participat, printre alţii, vicepreşedinţii Pro România Cătălin Nechifor şi Aurelia Cristea şi coordonatorul departamentului de mediu al Pro România, dr. Mihaela Frăsineanu.

Dezbaterea şi-a propus să analizeze situaţia celor 14 Sisteme de Management Integrat al Deşeurilor (SMID-uri) finanţate prin POS MEDIU 2007-2013, dar şi a celor 14 SMID-uri fazate pentru POIM 2014-2020. De asemenea, s-a discutat despre modalităţile de implementare a modificărilor legislative în domeniul deşeurilor care vor intra în vigoare din 1 ianuarie 2019. AGERPRES/ (A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat).

 

sursa Agerpress

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.