Continutul Principal

Victor Ponta a EXPLODAT la adresa PSD, după ce impozitarea pensiilor militare a trecut de Senat

Data: 19 septembrie 2019

Liderul PRO România, Victor Ponta, acuză social-democrații că sunt călăii militarilor din România. Totul după ce, ieri, Senatul a adoptat legea privind impozitarea pensiilor speciale. Camera decizională privind adoptarea proiectului va fi cea a Deputaților.

„Anunt important pentru toti militarii din Romania – slugile si demagogii din Echipa Viorica Dancila au decis sa va taie pensiile – exact invers decat au promis in 2016 – exact cum a facut Basescu in 2010 / proiectul pe care l-au depus la Senat si pe care fac atata taraboi se refera la PENSIILE MILITARE alaturi de cele ale magistratilor ( fiind insa scutite pensiile parlamentarilor)!

ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare ( introduse inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si existente in toate tarile NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / asa vom face si acum in fata ticalosiei catorva lideri PSD absolut trecatori!

ProRomania sustine renuntarea la cota unica si trecerea la un sistem de impozitare diferentiata / dar pentru toate categoriile de venituri si toate categoriile profesionale! Ceea ce propune acum PSD este un act neconstitutional , demagogic si nefunctional!

Militari romani – azi tradatorii vostri se numesc Dancila, Teodorovici si Fifor ! Sa nu uitati acest lucru!”, a scris Ponta pe Facebook.

 1. Trebuie anulată interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți din Constituția României, impuse militarilor activi prin Statutul cadrelor militare, precum și modificarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, în sensul uniformizării obligațiilor militare în caz de mobilizare/război, pentru toți cetățenii români, activi și pensionați, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, conform modelului impus rezerviștilor pensionari militari!

 2. Cu siguranta NU-I VOM UITA pe „badigardul” bibliotecar de craiova, „ping-pong-istul discoteca” si, bineînțeles pe stapana lor, deja celebra „vidă” îndelung liftata si lustruită!!!

 3. Trebuie adaptată și armonizată de urgență legislaţia naţională referitoare la statutul socio-profesional al militarilor în societate (conform ISCO-08 Grupa 0, grupă fără corespondență în COR !!), precum și a măsurilor legislative și cadrului normativ adoptat în domeniul salarizării și pensiilor de serviciu ale militarilor, cu practicile existente în celelalte state membre NATO, conform instrumentelor de aderare a României la Tratatul Atlanticului de Nord, depuse și semnate de România în aprilie 2004, și răspunderile ce-i revin în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

 4. Actuala legislație trebuie modificată urgent. Trebuie modificat Art.3.(5) din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, în sensul că art3.(5) trebuie să fie reformulat și să aibă următorul conținut:,, La declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar. ” Astazi, obligatii militare au doar barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani, militarii in activitate si pensionarii militari barbati si femei până la vârsta de 63 de ani. Așadar, în prezent, exista privilegii speciale pentru unii cetațeni de a nu avea obligatii militare la declararea stării de mobilizare sau de război.

 5. Bună ziua, Domnule Prim-ministru!
  Această măsură aberantă a actualului guvern ( de fapt, a celor trei indivizi ), de impozitare a pensiilor militare, va conduce la grave fracturi sociale. Să nu uite doamnă Dăncilă și restul, că militarii sunt un bazin electoral extrem de important, disciplinat, corect și inteligent!
  Da, sunt de acord ca cei care nu au vechimea integrală, care au primit salarii de merit și sporuri în fiecare lună, timp de 6 luni, acolo se impune o ajustare, o rectificare, dar cine a beneficiat de aceste avantaje? Bineînțeles, generalii, piloșii sau lingăii (scuzati-mi limbajul mai puțin academic!!).
  Vă felicit din tot sufletul, Domnule Prim-ministru pentru modul extrem de pragmatic și eficient în care vedeți soluțiile la toate problemele cu care ne confruntăm! Sunteți cu adevărat un OM de stat! Vă doresc mult, mult bine!

 6. Nimeni nu are voie sa se apropie de pensiile si salatiile militarilor, sub nicio forma !! Sa nu mai fie ,,bagate in aceeasi oala” cu cele ale magistratilor ! Toate drepturile pe care le-au avut militarii le-au fost luate si date la magistrati si parlamentari ! O MARE RUSINE !!!

 7. BRAVOOOOO!
  ProRomania am promis ca va proteja tot timpul pensiile militare ( introduse inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si existente in toate tarile NATO) reglementate prin Legea 223/2015 / asa vom face si acum in fata ticalosiei catorva lideri PSD absolut trecatori!
  Cu stima

 8. Pensionarii militari,salariatii din unitatile de forta,nu vor vota niciun politician,indiferent de tipul scrutinului! V-ati batut joc prea mult fata de aceste categorii profesionale,in special de la 01 ianuarie 2019 cad ati marit pensiile militare cu indicele de inflatie,1,3%! Atat o sa primiti si de la noi ! Nu s-a reglementat nici acum haosul la pensiie militare,la grade egale,functii egale,nu s-a facut nimic,exista discrepante foarte mari intre pensiile celor care s-au pensionat in ani diferiti,de ex. un colonel are pensia mai mica decat a unui plut.adj.sef (r)pensionat in urma cu doi ani ! Sa va fie rusine ,scarbelor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.