Continutul Principal

Victor Ponta a răbufnit – acuză PSD și PNL de blat pe legea carantinei: ‘S-au luptat să o votăm noaptea ca hoţii’

Data: 10 iulie 2020

Victor Ponta a declarat, joi, la România TV, că deputaţii Pro România au fost singurii care au împotriva legii privind carantinarea pe motiv că „încalcă drepturi fundamentale”. Fostul premier susţine că e convins că legea va fi promulgată şi acuză o înţelegere între PSD şi PNL pe motiv că au votat actul normativ „noaptea ca hoţii”.

„Vreau să înţelegeţi că toţi deputaţii PSD, PNL, PMP au votat o lege de care habar n-au ce scrie. N-au avut când să o citească. Sunt 33 de pagini!

Noi am fost consecvenţi. Ceea ce am spus am şi făcut. Am votat împotriva unei legi care încalcă drepturi fundamentale, care vorbeşte de suspiciune rezonabilă că eşti bolnav de COVID, exact ca în Codul Penal. E o lege care va fi inaplicabilă din cauza prevederilor sale”, a spus fostul premier.

Liderul Pro România spune că e „convins” că legea va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Când PSD şi PNL s-au luptat să o votăm noaptea ca hoţii, am întrebat de ce să nu o votăm mâine. Au votat-o noaptea ca hoţii. E clar că e o înţelegere între PSD şi PNL”, a menţionat Victor Ponta.

Întrebat dacă Avocatul Poporului poate contesta acest act normativ, Ponta a explicat că nu e vorba despre o ordonanţă de urgenţă. „Este vorba despre un proiect de lege care pot fi contestat de 50 de deputaţi sau de 25 de senatori. Pro România nu are acest număr şi va merge la promulgare legea”.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.