Continutul Principal

Victor Ponta, ANUNȚ de ULTIMA ORĂ – Proiectele care vor stârni furia întregii clase politice

Data: 27 decembrie 2018

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi că parlamentarii partidului au depus la Parlament două proiecte de lege, unul privind îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor pe toată perioada pe care se îngheaţă pensiile şi altul cu privire la suspendarea cotizaţiilor de la buget pentru partide, potrivit Agerpres.

„Am depus la Parlament două proiecte de lege. Unul spune că, dacă se îngheaţă pensiile până la 1 septembrie, indexarea pensiilor, să se îngheţe şi indexarea indemnizaţiilor pentru aleşi demnitari şi aşa mai departe. Nu zic că eu nu vreau salariu mai mare, dar nu mi se pare corect să-i îngheţi pensia mamei mele să îmi indexezi mie salariul de deputat. Deci, dacă îngheţăm, să se îngheţe şi la demnitari şi să ne dea la 1 septembrie, că o să-l votăm noi pe Dragnea dacă ne dă la 1 septembrie. Atâta timp cât nu se indexează pensiile, să nu se indexeze nici indemnizaţia demnitarilor şi a aleşilor. Poate o să se supere nişte primari pe mine, dar eu cred că oricărui primar şi oricărui deputat îi crapă totuşi obrazul de ruşine să ştie că lui i se indexează indemnizaţia, în timp ce pensionarilor nu li se indexează pensia”, a spus Ponta într-o conferinţă de presă.
Al doilea proiect depus la Parlament de Pro România prevede că timp de un an, 2019, să fie suspendată cotizaţia de la buget pentru partide.

„Eu cred că PSD, colegii mei, se descurcă şi fără 35 de milioane de euro pe care îi primesc de la buget. Cred că şi PNL se descurcă fără cei 18 milioane de euro pe care îi primeşte de la buget şi USR se descurcă. Noi suntem un partid care ne descurcăm, nu avem nevoie de alocaţie în 2019 de la buget, facem campanie, putem să vorbim cu oamenii, internetul deocamdată costă mai puţin până se aplică taxele pe comunicaţii. 35 de milioane de euro pentru un partid? Am fost 5 ani preşedintele PSD, nu ai nevoie de 35 de milioane de euro, nu ai cum să îi cheltui în mod real pentru activitatea partidului. S-a schimbat în acest an legea fără să se prindă nimeni, s-a făcut un amendament la Camera Deputaţilor de către trezorierul unui partid care a făcut o mică modificare (…)”, a arătat Ponta.

Sursa Stiripesurse.ro

  1. Perfect și cu dreptate gândit! Nu mi se pare normal, sa aștepte pensionarii 9 luni sau pana înainte de votări!

  2. Foarte corect, mai putea-ti pune un punct pe ordinea de zi cel cu referendumul cu 300 parlamentari ? Pt care milioane de romani au votat in sensul asta.

  3. cum sa se supere domnilor primarii care au salarii de 2000 euro depasind salariile din vestul Europei. Primarii au avut un boom salarial, de-acum pe urmatorii 5 ani nici vorba de cresteri pt ei.

  4. Foarte bine gândit.
    Ar fi super daca ar vota toti parlamentarii aceste proiecte de lege, propuse de Pro Romania !

  5. Sunt foarte bune cele doua proiecte de lege, sunt curios daca Dragnea le va pune in discutie, de data aceasta va felicit d-le Ponta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.