Continutul Principal

Victor Ponta anunță AMNISTIA în Parlament: ‘Am vorbit cu Ciolacu și Tăriceanu, altfel o să avem 400.000 de procese’

Data: 6 mai 2020

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020.

Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă. Până în prezent au fost date peste 300.000 de amenzi în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă. Aproape 100.000 dintre cei amendați sunt persoane de peste 65 de ani.

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat, miercuri seara, la România TV, că a discutat cu omologii din PSD și ALDE, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, pentru adoptarea, în Parlament, a unei legi prin care amenzile să fie anulate. În caz contrar, instanțele din România vor fi blocate de sute de mii de procese.

”Trebuie să adoptăm rapid o lege, am vorbit cu domnul Ciolacu, cu domnul Tăriceanu, altfel o să avem 400.000 de procese. Guvernul Orban, din incompetență, din parvenitism, și-a bătut joc de români. Amenzile mărite nu se mia pot da, se pot da cele dinainte. E haos produs din incompetență, aroganță și impostură a unui guvern care își bate joc de români de 7 luni.”, a spus Victor Ponta.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.