Continutul Principal

Victor Ponta, avertisment clar. ”Am ratat o ocazie. Facem o mare greșeală”

Data: 22 aprilie 2019

De la începutul acestui an, România exercită, pentru prima dată, timp de șase luni, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, momentul cel mai important fiind reprezentat de Summit-ul informal al șefilor de stat și de guvern de la Sibiu din 9 mai. În interviul zilei oferit pentru DC News, președintele PRO România, Victor Ponta a trimis un avertisment foarte clar.
Fostul prim-ministru Victor Ponta a criticat în interviul acordat pentru DC News modul în care a fost stabilită agenda pentru Summitul informal al șefilor de stat și de guvern. Victor Ponta a oferit ca exemplu Summitul UE organizat de Președinția bulgară la Sofia la 17 mai 2018, reuniune dedicată Balcanilor de Vest, unde au participat lideri din Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei și Kosovo.

Summitul de la Sibiu, alegere neinspirată
La 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, temă la care România a avut o contribuție majoră, PRO România a atras atenția Guvernului și Administrației Prezidențiale că tema privind Parteneriatul Estic ar fi trebuit să se regăsească pe agenda Summit-ului. De asemenea, Victor Ponta a indicat organizarea reuniunii la Iași, pentru a semnala importanța strategică a regiunii Moldova, aflată la granița de Est a Uniunii Europene.

“Am ratat o ocazie. În continuare cred că ar trebui ca președintele, prim-ministrul, președinții celor două Camere și miniștrii să fie cel puțin o dată pe lună la Chișinău și la Kiev, pentru că sunt vecinii noștrii cei mai mari. Dacă stăm cu spatele la ei mereu, facem o mare greșeală față de românii de acolo și față de interesele noastre”, a declarat Victor Ponta.

  1. Excelenta ideea Chisinau -Kiev.
    Mai ales ca situația politica de acolo cere prezenta vecinilor în zona ..A României în primul rind și chiar a
    Europei.
    Felicitări pentru aceasta idee..Excelenta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.