Continutul Principal

Victor Ponta cere CONVOCAREA premierului Viorica Dăncilă, în Parlament: Îi cere socoteală pentru două ministere importante

Data: 17 septembrie 2019

Liderul grupului parlamentar PRO Europa, Victor Ponta, a anunţat luni că se doreşte convocarea prim-ministrului Viorica Dăncilă în Parlament, pentru a prezenta în comisiile de specialitate situaţia de la Ministerul de Interne şi de la Educaţie.

„Tocmai pentru că în acest moment avem câteva ministere care nu ştim dacă funcţionează, cum funcţionează, iar noi avem preşedintele Comisiei de educaţie, domnul Sorin Cîmpeanu, preşedintele Comisiei de apărare, domnul Mocioalcă, i-am rugat pe toţi colegii noştri din Camera Deputaţilor ca pentru săptămâna viitoare să o convoace pe doamna prim-ministru – dacă nu avem miniştri – ca să stabilim ce se întâmplă în Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei. (…) În mod normal, ar trebui chemat ministrul. Dar nu mai există miniştri şi atunci primul-ministru înţeleg că îndeplineşte sarcinile celorlalţi miniştri”, a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Liderul PRO România a mai precizat că formaţiunea sa îşi doreşte să fie convocată şi o şedinţă a Camerelor reunite, informează agerpres.ro.

„Rapoartele la televiziunea şi la radioul public nu sunt nici aprobate, nici respinse, de foarte mult timp. Nu avem preşedinte la Comisia SRI. (…) Nu mai avem preşedinte la ASF şi ASF e o instituţie extrem de importantă pentru buna funcţionare a pieţei financiare”, a spus el.

Pe de altă parte, Ponta a anunţat că PRO România susţine Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, propus de premierul Viorica Dăncilă.

„Noi, cei de la PRO România, cam toţi am făcut parte din Guvernul care în 2012 a reîntregit pensii şi salarii, deci nu vrem în niciun caz şi nu o să susţinem vreodată tăierea pensiilor şi salariilor. (…) Da, o aşteptăm pe doamna Dăncilă la sediul PRO România şi semnăm pactul, că înţeleg că altcineva nu îl semnează”, a adăugat liderul PRO România.

Ponta a apreciat că „politicile total greşite” promovate de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă au „provocat” actuala criză. Pentru remedierea situaţiei, el a propus o „restructurare radicală” a administraţiei publice.

„Să rămână 15 judeţe, să fie maxim 18 ministere, să fie maxim 300 de parlamentari. În felul acesta, din toate acele reduceri de cheltuieli cu administraţia publică să avem banii necesari pentru pensii şi salarii. Altfel, cu siguranţă cei de la PSD nu au aceşti bani. Şi nici cei de la PNL şi USR, dacă vin la guvernare, nu au de unde”, a mai spus el.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.