Continutul Principal

Victor Ponta – DEZVĂLUIRE incendiară: În 2015 ar fi fost anchetat când a vrut interzicerea exportului de buștean

Data: 23 aprilie 2020

Subiectul interzicerii exportului de bușteni a aprins spiritele în Parlament. Camera Deputaţilor a adoptat, joi, un proiect de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar.

Deputatul Victor Ponta, fost premier, a afirmat la dezbateri că este în favoarea acestui proiect şi că îl înţelege pe premierul Ludovic Orban că nu are curajul să interzică exportul de buştean, întrucât a fost în situaţia acestuia. „De la 1 ianuarie nu s-a exportat nimic din afara UE, dar în Austria s-a exportat. (…) Eu îl înţeleg pe domnul Orban de ce nu are curaj să interzică exportul de buştean. Am fost în poziţia domnului Orban”, a adăugat Ponta, menţionând că în mandatul său din 2015 a fost anchetat atunci când a luat măsuri de interzicere a exportului acestei mase lemnoase.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a spus că în acest an nu au fost exportaţi buşteni. „Zero metri cubi de buştean au fost exportaţi anul asta din România. Din acest punct de vedere, am spus mult despre ce rezolvă acest proiect. (…) Vom vota această lege necesară, pentru că avem şi noi un proiect de lege în acest sens”, a mai spus Roman.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.