Continutul Principal

Victor Ponta, după ultimul gest al lui Klaus Iohannis: ‘Foarte bine! Dar, mai sunt și alții și trebuie să plătească’

Data: 22 aprilie 2019

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Victor Ponta a declarat, luni seara, la România TV, că apreciază gestul lui Klaus Iohannis, dar ar vrea ca mai mulți procurori să aibă aceeași soartă, pentru că ”au comis abuzuri”. În plus, fostul premier își dorește ca toți cei care au greșit să plătească despăgubiri victimelor lor.

”Foarte bine! Dar mai sunt și alții care au comis abuzuri și trebuie să plătească din banii lui.”, a spus Victor Ponta.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina – ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură”, se arată într-un anunț al Administrației Prezidențiale.

Pe 8 aprilie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, decizia fiind definitivă.

Pe 28 septembrie 2018, Secția pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost șef DNA Ploiești, și a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Decizia a fost contestată ulterior de Mircea Negulescu la Înalta Curte.

Cei doi sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.