Continutul Principal

Victor Ponta, ieșire explozivă – ‘Dăncilă și Teodorovici chiar știu că ceea ce spun în buget e o minciună’. Descoperirea ‘bombă’ făcută de fostul premier

Data: 27 decembrie 2018

Liderul Pro România Victor Ponta a afirmat joi, într-o conferință de presă, că premierul Dăncilă și ministrul Teodorivici au introdus în Ordonanța privind măsurile fiscale un articol prin care cei doi și-au luat o măsură preventivă în ceea ce privește corectitudinea datelor. Fostul premier face trimitere la Articolul 46 din Ordonanța privind măsurile fiscale.

„E un haos în visteria țării. (…) Poate e cineva din presă care a remarcat acest lucru, dacă nu, vă atrag eu atenția. Apare în Ordonanța un Articol 46, care sună foarte complicat. (…) Mai spune acolo că primul ministru și ministrul (c.n. Finanțelor) semnează declarațiile de răspundere prin care se atestă corectitudinea și integralitatea informațiilor. (…) Faimoasa Ordonanță adoptată vineri spune așa: Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 – 2022. Adică declarația pe propria răspundere a primului și a ministrului de Finanțe. Adică dna Dăncilă și dl Teodorovici chiar știu că ceea ce spun în buget e o minciună. Altfel, nu și-ar lua această măsură. Dl Vâlcov e cel mai deștept. El nu semnează nimic. Fraierii care semnează însă, dna Dăncilă și cu dl Teodorovici, nu-s așa de fraieri și au trecut în OUG că prin derogare de la Legea responsabilității fiscal-bugetare, de data asta, nu trebuie să ateste corectitudinea datelor”, a spus Ponta, într-o conferință de presă.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale.

 

Art. 46 – (1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea și integralitatea informațiilor din Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2019 – 2021.

 

(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul și ministrul finanțelor publice semnează o declarație ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 și perspectiva 2020 – 2022 în țintele, obiectivele și prioritățile asumate prin Strategia fiscalbugetară pentru perioada 2019 – 2021.

(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 și perspectiva 2020 – 2022.

Sursa Stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.