Continutul Principal

Victor Ponta intervine furtunos după ce o lege a intrat în vigoare – Guvernul, somat să înceteze să mai fie o ‘mașinărie de făcut șomeri și sărăcie’

Data: 17 mai 2019

PRO România, partidul condus de Victor Ponta, critică demersurile guvernamentale cu privire la taximetrie și solicită Guvernului să emită cât mai urgent un act normativ care să permită funcționarea acestor aplicații – Uber, Clever și Bolt și să înceteze să mai fie o mașinărie de făcut șomeri și sărăcie.

 

„Incompetența și minciuna Guvernului amenință să închidă aplicațiile de ridesharing folosite de peste 2,5 milioane de români și obligă firmele străine din această industrie care au creat mii de locuri de muncă și contribuie cu milioane de euro anual la bugetul de stat să se retragă din România.

Dacă până acum Guvernul a dat tot felul de ordonanțe care au bulversat sectoare întregi ale economiei – cum a fost celebra OUG 114, de data aceasta tocmai lipsa de reglementare va deschide calea abuzurilor pentru șoferii și pasagerii care folosesc platformele de ridesharing.

Ca de obicei, miniștrii din Guvernul Dragnea – Dăncilă au promis și nu au făcut nimic. Însă de data aceasta incompetența lor nu înseamnă doar lipsa de autostrăzi, spitale sau școli, ci se traduce prin șomaj și mai puțini bani la buget din taxe și impozite. Și asta pentru că dacă cele trei firme care activează în prezent pe piața transportului alternativ – Uber, Clever și Bolt, vor decide să se retragă din România ca urmare a măsurilor restrictive impuse de Guvern, atunci peste 20.000 de șoferi parteneri vor rămâne fără un venit pentru familiile lor, în timp ce România va fi mai săracă cu un miliard de lei atât cât reprezentau beneficiile directe și indirecte aduse de industria de ridesharing.

 

PRO România susține funcționarea acestor platform, deoarece consideră că doar un mediu concurențial sănătos poate duce la creșterea calității serviciilor de transport. Actualul Guvern nu înțelege viitorul, inovația și tehnologia și refuză să accepte că doar clientul este singurul care poate aprecia care dintre serviciile existente pe o piață este mai bun.

 

Prin urmare, PRO România solicită Guvernului să emită cât mai urgent un act normativ care să permită funcționarea acestor aplicații și să înceteze să mai fie o mașinărie de făcut șomeri și sărăcie.”, este comunicat remis presei de Pro România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.