Continutul Principal

Victor Ponta pune tunurile pe Ana Birchall în cazul fetiței din Mehedinți: ‘Un ministru rezolvă probleme, nu plânge’

Data: 22 iunie 2019

Victor Ponta, președintele Pro România, a vorbit, în această seară, la România TV, despre cazul fetiței din Baia de Aramă, județul Mehedinți, care a fost luată cu forța de mascați și un procuror, din casa asistentei maternale, care o creștea de mică, pentru a fi dată spre adopție unei familii din SUA.

„Bun, plânge ministrul. Dar în afară de plâns ministrul, ai aflat exact ce s-a întâmplat acolo? Ai venit cu măsuri, ai zis „a greșit Ionescu, îl sancționez, a făcut bine Popescu, îl premiez”. Legea e proastă, n-ai cum să iei un copil cu forța.

Orice ar fi, să schimbăm repede. Să dăm o ordonanță. Nu se supără nimeni dacă dai o ordonanță privind protecția copilului, să schimbi o lege care, poate, nu-i bună.

Cum e cu adopțiile internaționale, dăm copiii sau nu-i dăm pentru adopție internațională și cum verificăm.

Asta înseamnă să guvernezi, să iei problema, să te apuci să rezolvi. Altfel, să plângi. Asta faceți dumneavoastră, oamenii care se uită la televizor, dar nu un ministru. Un ministru rezolvă probleme, nu plânge, că nu asta e soluția.

Când văd mascații cu un procuror, care i-au un copil de opt ani, nu e bine”, a spus președintele Pro România.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a cerut o anchetă în cazul procurorului care a bruscat o fetiţă de nouă ani în localitatea Baia de Aramă, din Mehedinţi, cu scopul de a o lua din casa asistentului maternal şi a o da spre adopţie în SUA.

„Pe mine mă interesează să mă asigur că fetiţa este bine şi nu mai trece prin trauma prin care a trecut, de aceea am cerut o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Eu regret şi îmi cer eu scuze public pentru că acea fetiţă a trebuit să îndure ce a îndurat şi sper să nu se mai întâmple. Au fost deja dispuse măsurile legale necesare. Mi-au dat lacrimile!”, a spus Ana Birchall, potrivit Antena 3.

  1. Vrem să se aplice legea fetița este bine nu vrem sa fie plecată vrem să fie alaturi de cei dragi de surioara ei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.