Continutul Principal

Victor Ponta: România, singura țară din Europa care n-a luat măsuri pentru protejarea mediului de afaceri

Data: 24 martie 2020

Guvernul României este singurul din Europa care nu a luat decizia ca firmele închise de criza coronavirusului să fie scutite de la plata taxelor, contribuțiilor și impozitelor pe această perioadă. Președintele PRO România, Victor Ponta, a explicat faptul că acest lucru poate duce la închiderea a peste 100.000 de firme.

“Peste o lună o să avem 3-400.000 de șomeri și 100.000 de firme închise. De ce nu luăm măsuri pentru chestia asta? Guvernul României este singurul din Europa care nu le-a spus angajaților trimiși acasă și puși să stea în izolare: o parte importantă din salariul vostru vi-l plătim noi. Guvernul a zis: lasă, vi-l plătesc firmele și le dăm noi înapoi nu știu când. Guvernul României este singurul care n-a luat măsuri concrete pentru ca producția de energie electrică și de alimente din România să fie stimulate în această perioadă, să fim siguri că vom avea energie, că vom avea mâncare“, a explicat liderul PRO România.

Victor Ponta a explicate că un guvern responsabil ar fi luat aceste măsuri de îndată ce a fost decretată starea de urgență.

“Noi am crezut că Guvernul, dacă era un guvern responsabil, va da prin OUG, în momentul în care le spune oamenilor să stea acasă, să le spună și următorul lucru: am decis că atâta timp cât stați acasă nu vă taie nimeni lumina, curentul, încălzirea. Cât timp stați acasă nu vine banca să vă ia mașina – credit ipotecar, leasing, ce este el. Cât timp stați acasă, ANAF nu vă poprește conturile dacă n-ați plătit taxe și impozite. N-au făcut nimic din toate astea. L-am văzut azi pe dl Iohannis care a ieșit să-și apere, evident, Guvernul – că-i al lui, nu-i al nostru, să spună că o să facă.Tot aud de zece zile chestia asta: ne gândim să, o să facem, probabil că“, a subliniat președintele PRO România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.