Continutul Principal

Victor Ponta: Românii din țară și din afară, rămași fără venituri, trebuie protejați de Guvern

Data: 30 martie 2020

Președintele PRO România, Victor Ponta, susține că se impune urgent schimbarea sistemului, astfel încât statul să plătească salariile celor rămași fără venituri. Acesta susține că angajatorii nu au încredere că-și vor recupera banii de la Guvern, motiv pentru care aleg suspendarea contractelor.

”Sunt foarte mulți în România care au contract pe perioadă determinată și care nu intră în niciun fel în singura lege pe care a dat-o Guvernul cu 75% din salariul mediu pe economie, cu condiția săți plătească patronul. Se impune ca urgent, pentru luna aprilie, să schimbăm sistemul ca statul să plătească salariile, nu să pună angajatorul să plătească salariile și să recupereze mai apoi. Foarte mulți dintre ei nu vor putea, că nu au banii necesari. În Spania se plătește direct de la trezorerie salariul pentru toți cei care aveau contract de muncă, durată determinată sau nedeterminată, pentru că toți oamenii trebuie să aibă un venit”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PRO România a explicat că sunt sute de mii de români care se întorc sau nu din diaspora, oameni care nu vor încasa în următoarea perioadă niciun venit. Pentru aceștia, Guvernul nu a prezentat nicio soluție.

”Pentru cei care sunt în diaspora și au copii și bătrâni de îngrijit, dar nu lucrează acum. Aceasta este una dintre multele probleme ale românilor care n-au venit în țară, care au contracte pe perioade determinate și care întreabă, pe bună dreptate, ce pot să facă după ce li se termină acolo contractul. Aceste pesoane trebuie ajutat de stat”, a explicat Ponta.

Tot în acest context, președintele PRO România a semnalat că sunt multe firme care-și trimit angajații în concediu de odihnă.

”Nu este normal ca firmele mici să trimită angajații acasă în concendiu de odihnă. Dar legea, așa cum e făcut de Guvern, nu îi ajută pe patroni. De aia îi trimit în concediu de odihnă, ca să nu plătească salariul de la ei și dup-aia să alerge dupățu săși recupereze banii. De asta ar trebui ca salariul, direct contractele de muncă, din sistem introduse, să se plătească de la Ministerul de Finanțe, în cuantum de 75% din salariu”, a concluzionat politicianul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.