Continutul Principal

Victor Ponta: Românii pot să îndure orice suferință, dacă știu de ce și pentru cât timp. Altfel, cred că vor ieși în stradă

Data: 30 martie 2020

Președintele PRO România, Victor Ponta, susține că românii vor ieși în stradă dacă Guvernul va refuza în continuare să se ocupe de nevoile lor. El a explicat că autoritățile trebuie să vină cu un plan de acțiune, cu soluții concrete pentru cei 1 milion de cetățeni care vor rămâne fără venituri.

”Oamenii pot să îndure orice suferință, dacă știu de ce și pentru cât timp. Altfel cred că oamenii vor ieși în stradă. Și-o să spună: bun, nu mor de covid, mor de foame. Să zicem că stăm în case până după Paște. Dar ce facem apoi? Că sunt oameni care nu mai au bani de mâncare. Eu cred că trebuie să ne obișnuim cu o situație de război. În primul rând îți protejezi soldații, după care începem cu toții să intrăm în aceeași logică, punem mască și mănuși, nu ne mai îmbrățișăm, dar ne ducem să muncim. Ne ducem să facem ceva să putem să trăim. Avem grijă de cei 1 milion de români care nu mai au venit. Nu îi ajută nimeni”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PRO România a amintit faptul că, în baza decretului de instituire a stării de urgență, ar fi trebuit ca Ministerul Sănătății și autoritățile locale să identifice și să sprijine persoanele izolate sau care nu au sprijin.

”Domnul Iohannis a vorbit astăzi două minute că trebuie să avem grijă de cei peste 65 de ani. Noi avem grijă, dar statul român are grijă? Sunt foarte mulți fără copii sau rude. De când s-a instituit starea de urgență era acolo un articol care spunea că Ministerul Sănătății și autoritățile locale o să identifice și o să sprijine persoanele izolate sau care nu au sprijin. Evident că nu s-a aplicat, evident că autoritoritățile locale nu au bani pentru așa ceva, nu au personal și nu au legislație care să-i lase să cheltuie bani în acest sens”, a explicat Ponta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.