Continutul Principal

Victor Ponta: Soluția nu este tăierea salariilor bugetarilor. Nu putem repeta greșeala Băsescu 2010

Data: 30 martie 2020

Președintele PRO România, Victor Ponta, susține că tăierile salariale pentru bugetari nu reprezintă o soluție pentru provocările economice ale țării. El atrage atenția că această abordare a avut consecințe nefaste și de durată în 2010.

”Am auzit oameni de afaceri care spun să tăiem salariile bugetarilor. Vedeți că bugetari înseamnă medicii și tot personalul din spital, polițiștii care-s pe stradă, profesorii care încearcă să susțină cursuri cu elevii în continuare. Soluția din 2010, soluția Băsescu, să le trăiem salariile celor din sistemul public pentru să suferă cei din privat, este o soluție greșită. Cei din privat nu suferă din cauza celor de la public. Această epidemie a afectat partea privată, dar cei de la stat își fac datoria acuma și nu cred că trebuie să le taie cineva ceva. Cred că soluția corectă este ca statul să plătească și salariile celor de la privat, să sprijine amânarea ratelor la bancă și să adune capital ca să aibă cu ce să repornească”, a explicat liderul PRO România.

Tot în acest context, Victor Ponta a atras atenția că tema tăierii pensiilor special este una falsă,  motorul campaniei USR și PNL.

”Vă reamintesc faptul că pe 28 ianuarie s-a adoptat legea privind abrogarea pensiilor speciale. Haideți să nu ne lăsăm păcăliți, este important ca în această perioadă să ne uităm la lucrurile adevărate”, a concluzionat președintele PRO România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.