Continutul Principal

Victor Ponta: Sprijinul trebuie acordat în funcție de mai multe criterii sociale, nu de vârstă. Avem români sub 65 de ani cu boli cronice, cu dizabilități sau din medii defavorizate

Data: 30 martie 2020

Liderul PRO România, Victor Ponta, susține că Guvernul a greșit stabilind pragul de 65 de ani drept criteriu pentru persoanele care pot să beneficieze de sprijin. Acesta susține că sunt mulți români sub 65 de ani, cu boli cronice, singuri, fără niciun ajutor.

”Problema cu bătrânii este că avem oameni peste 65 de ani, în putere, care pot să-și ajute rudele și care cu siguranță n-au nevoie de protecția noastră. Dar sunt și alții mai tineri de 65 de ani, cu boli cronice, singuri, care au nevoie de sprijin. Eu cred că aici criteriul cu 65 de ani și intervalul orar de la 11 la 13 nu ne ajută. Cred că trebuia să fie alt criteriu și anume al persoanelor dezavantajate, al persoanelor care au boli cronice, al persoanelor care sunt singure, al persoanelor cu dizabilități – vedeți că nu vorbește nimeni de ei în această perioadă. Viața persoanelor cu dizabilități și-așa este dificilă, dar vă dați seama cum e acum, când chiar nu pot să se deplaseze nicăieri”, a declarat Victor Ponta.

În acest context, președintele PRO România a reamintit provocările mamelor care nu reușesc să își ia liber de la muncă în această perioadă.

”Sunt foarte multe mame singure cu copil. Trebuie să protejăm toate categoriile care au nevoie de sprijin. Mi-a scris o mamă, care lucrează la supermarket, că angajatorul nu o lasă să stea cu copilul acasă. Primul impuls a fost să-i spun să-i dea în judecată, dar unde să-i dea în judecată, că nu mai lucrează nici instanțele în acest moment. Ea a zis că dacă se duce acasă să stea cu copilul va fi dată afară și luna viitoare nu mai are ce să dea de mâncare copilului. Aceste persoane trebuie ajutate de stat”, a insistat Victor Ponta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.